fredag 11 juni 2010

Galapagos!

Hej!
 
Det blev en lite frustrerande väntan på reservdelen till autopiloten i Costa Rica. Men till slut kom den, och vi kunde med glädje se att allt fungerade som det skulle! Motorn hat fortfarande sin "by-pass-operation", och går fint ändå.
Så släppte vi förtöjningarna och gav oss av mot Galapagos. Vi visste att vi troligtvis skulle ha motvind största delen av sträckan, så jag beräknade att det skulle ta två veckor. Efter ett par dagar till sjöss gick solen i moln. Och den stannade där största delen av tiden vi var till sjöss. Molnen förebådade väder förändring, och under en knapp vecka hade vi vind som halva tiden låg på kulingstyrka, resten av tiden något under. Och vi kryssade. Men man vänjer sig vid att tillvaron finns på ett ständigt lutande underlag... Mesta delen av tiden gick Artemisia II fint i sjön, men ibland föll hon ner i en vågdal med ett brak. Trots detta mådde besättningen bra, och kunde njuta av att vara till havs.
Det tog oss inte två veckor, utan efter bara tio dagar släppte vi ankaret i Academy Bay på Santa Cruz, Galapagos. Hon seglar fint, min båt! Här har vi undersökt vad som finns att se och göra. Det börjar imorgon med en dykdag. Sjölejon, hajar, sköldpaddor, rockor, sälar och kanske en och annan pingvin väntar på oss....
 
TILL PIRJO: Vad roligt att höra av dig! Ta kotakt med Andreas Tedbrant, antesbatvarv@live.se om korkdäck. Hälsa från mig!
 
Milo

7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej Milo!
  Det låter äventyrligt med kuling i en vecka! Och utan land i sikte... respektingivande. Ha det så underbart nu på Galapagos!
  hälsningar från ett i dag blåsigt Stockholm!
  Julie

  SvaraRadera
 3. Anonym12/6/10

  Idag sände svt2 passande nog första programmet i en dokumentärserie om Galapagos. Det måste ju vara tusen gånger mäktigare att uppleva allt på plats!
  I onsdags var det skolavslutning på Höglandsskolan, den sista för mig..... Suck!
  Men vi ses där när du är hemma igen.
  Ha nu en underbar tid på Galapagos. Kram Lena B

  SvaraRadera
 4. Ohoj Milo!
  Fantastiskt att du redan är på plats där Darwin ändrade världsbilden. Bra tajmat för oss fåtöljseglare som kollat på leguaner och sköldpaddor på G i en utmärkt TV-special.
  Här i skärgården regnar det ömsom solsken precis som vanligt. Nynäshamn har investerat i en ny toasug. Det är snart ett år sedan du var här och fixade lite rostfritt.
  Goda vindar från Nynäshamn och Norrö!

  SvaraRadera
 5. anna heinius22/6/10

  Hej Milo !

  Nu är det precis ett år sedan du seglade iväg. Tiden går fort och jag följer din färd på bloggen. Antarktis närmar sig. Autopilot och dieselmotor ska tuffa på nu utan avbrott. Jag håller tummarna. Njut av Galapagos och sköldpaddor och delfiner! Stor kram till dig från mig! Din vän Anna He.

  SvaraRadera
 6. Hej Milo!

  Önskar Dig och din besättning en riktigt skööön och trevlig midsommar!

  Segla Väl!
  /P-O

  SvaraRadera
 7. Anonym29/6/10

  Lycka till på din seglats till Antarktis!
  Läser din fantastiska bok: " Min dröm om havet "
  för 150:e gången!:)
  Varmt väder i Sthlm idag + 28 gr.
  Jag gick på en givande seglarkurs som du o. Jonas
  hade i början på 2000 talet.Och jag + ett gäng hade turen att få segla med din Bianca bland Djugårdsfägorna!MVH Gunna Anselmsson

  SvaraRadera