fredag 30 april 2010

Ute på Stilla Havet!

Hej alla!
 
Vulkanutbrottet på Island gjorde att Inger och Jaak kom lite senare än vad som var tänkt. Men det gjorde ingenting. Vår färd genom Panamakanalen gick bra. Fast den första dagen kom ett regn jag inte sett på mycket länge. Det mer eller mindre öste ner konstant i sex timmar. Att ha regkläder på går nästan inte i hettan, och vi har sällan varit så blöta! Att manöverera inne i slussarna är inte det lättaste, starka strömmar och virvlar från de stora fartygen som också ska igenom. Men vi var riktigt proffsiga! I de tre första slussarna som tog oss sammanlagt 30 meter upp låg vi fast vid en lotsbåt. Det är ett av de bästa sätten, för då slipper man hålla på med de långa linorna upp till land. Sen var det en lugn färd genom Gatun Lake, den konstgjord sjön mellan de två stora haven. I denna sjö finns det faktiskt krokodiler! Men vi såg dem inte... Sen kom vi till de tre slussarna som tog oss ner 30 meter. Där låg vi utan lotsbåt, mitt i med fyra linor upp till land. Något helt annat än Göta kanal!
Nu ligger vi vid Balboa Yacht Club. Idag ska vi planera vår vidare färd. Vi ska till Costa Rica, men det finns ett antal fina öar på vägen, vi behöver bara besämma vilka utav dem vi vill till. Troligtvis seglar vi vidare i helgen.
Jag har snart varit borts i ett år. Att leva så här känns nu så narturligt. Har svårt att tänka mig något annat! Fast jag vet också att det kommer en punkt då jag vill ha tillbaka mitt "andra liv". Men nu njuter jag i fulla drag!
 
Milo
 
 

12 kommentarer:

 1. Hej Milo!

  Skönt att allt gick bra i kanalen...och att krokodilerna lämnade er i fred. Jag kan tänka mig att man känner sig väldigt liten tillsammans med alla jättefartyg i dessa respektingivande slussar.

  Hoppas att ni får en fortsatt lyckosam seglats med många spännande upplevelser.
  Segla väl!/P-O

  SvaraRadera
 2. Härligt Milo,

  Nu är porten till friheten öppen, du väljer och du bestämmer och jag tror det är skönt för dig att känna det! Inte alla gånger man kan göra det i livet så ta till vara på att "vara i drömmen". Den känslan är skön. Håller båten vad du räknat med? Har du besättning för Ushuaia-Antarktis? Eller kör du själv?

  Mvh
  Anders Wallentin

  anderswallentin@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Elisabeth Renström1/5/10

  Hej Milo, jag sitter och läser din blogg och det slår mig att det är som en bild av livet, om vi bara vågade se det: "Vi ska till Costa Rica, men det finns ett antal fina öar på vägen, vi behöver bara besämma vilka utav dem vi vill till."
  Tänk om vi fattade i vardagen att det nog faktiskt inte behöver vara svårare än så!

  Ha det underbart och var rädd om dig

  SvaraRadera
 4. Hej kära faster! :)

  Härligt att läsa att du har det bra på din underbara resa.

  Nu ska jag inte oroa dig men kommer du ihåg att jag skrev att jag ska ha mitt 3:e barn?
  Min lilla donna i magen har något som heter Kongenitalt Diafragmabråck. Snacka om osis i statistiken.. :s Det väntar en jobbig tid när hon föds (förhoppningsvis mitten på augusti) för oss.
  Hoppas du kan njuta av livet nu och helt sjukt att du redan varit borta i snart 1 helt år!
  Annars mår vi bra.
  Kramar i massor till dig.
  Natasja, Izabelle och Mino

  SvaraRadera
 5. Anonym1/5/10

  Önskar er all lycka på resan, Kuno.

  SvaraRadera
 6. Anonym4/5/10

  Frågade min tonårs grabb om jag fick låna honom i 5 min.
  Sökte rätt på lite sköna tackter av Nisse Landgren och sa att han skulle läsa om ditt liv.
  Han är inne i en tid som är ganska mörk.
  Man hoppas att han kan se en annan sida av livet.
  "hitta en fin ö på vägen"
  Kram Jonas

  SvaraRadera
 7. Hej Milo !
  Jag Hanna pa Trinidad & Tobago onskar dig en
  harlig och spannande tid: det som annu inte hant vet ingenting om, framtiden ar vi val mitt inne i just NU. Stor kram pa dig och halsa din besattning!
  Halsningar fran Trinidad dar vi knappt haft en droppe regn pa over 90 dagar, vattenreservoarer ar snart tomma, det brinner i buskarna,
  Det som vi tar for givet ar plotsligt borta?

  SvaraRadera
 8. Anonym9/5/10

  Jag önskar jag kunde komma på något intelligent och vackert att säga om den nyligen bortgångne Peter O'Donnell, men jag ska istället leta rätt på mina favoritavsnitt av Modesty - tecknade av Jim Holdaway förstås - och tänka på dig.

  Kramar från Karin i Östersund

  SvaraRadera
 9. Anonym15/5/10

  Fair Wind and weather

  JP (but the stove!)

  SvaraRadera
 10. Ohoj Milo!
  Välkommen till Stilla Havet och fortsatta goda vindar. En hälsning från Norrö frpn oss gubbar i bastun som fick en rapport om din lyckade kanalpassage.
  Stockholms skärgård visar sig nu från sin bästa sida med sjöfågel, solglitter och båtfolk på gott humör.
  Håll Kursen!

  SvaraRadera
 11. emily simons17/5/10

  Hallå Milo!

  Tänk att du snart varit ute i ett år! Här blommar körsbärsträden, äntligen sol och värme! Var på Åland i helgen och åkte båt och fiskade, ingen fiskelycka dock, men barnen hade roligt i alla fall. Har inte jobbat på AVA nu på ett par månader, bröt fotleden i februari, men har kunnat plugga hela tiden som tur är (dsk). Ska jobba som vanligt i sommar har jag tänkt. Sköt om dig, tänker på dig.
  Många kramar Emily

  SvaraRadera
 12. Kul Milo!
  Spännande att läsa om ditt äventyr, hoppas allt fungerar för dig ombord. Jag är grymt avundsjuk på dig som seglar runt så här, äh vi tar en annan ö den verkar bättre (om nåt nu kan vara bättre i paradiset). Ett år, känns som igår vi kramade om varandra på mässan o önskade dig lycka till. Ta vara på den tiden du har kvar på de 7 haven. Lycka till och njut av den restid som återstår. Pappa hälsar också. Ante

  SvaraRadera