måndag 23 november 2009

Mot Cap Verde

Hej alla!
 
Anna och David är nu ombord på Artemisia II. La Palma har en vacker natur med en fantastisk nationalpark som man kan vandra länge i. Ön är en vulkanö, det sista utbrottet var 1971. På grund av det har de svarta sandstränder. Människorna här gillar att måla sina hus i glada färger här, det skulle vi behöva mer av hemma! 
Vi har haft en bra tid i Santa Cruz. Nu håller vi på att förbereda det sista inför avsegling mot ön Sao Vincent på Cap Verde. Eftersom det inte finns så mycket på öarna vi ska till har vi handlat mat som ska räcka över Atlanten. Även om vi nu har mat som troligtvis räcker långt efter vi kommit fram finns det fortfarande plats kvar i båten! Fast med all diesel och vatten ligger hon nu lite djupare i vattnet än förr.
Om vädret står sig lämnar vi La Palma på onsdag. Seglingen dit tar cirka tio dagar. Det kan vara svårt med internetuppkoppling på Cap Verde. Vi tänker stanna där en eller två veckor innan vi korsar Atlanten. Målet på andra sidan är Tobago, och där beräknar jag att vi är i mitten av januari.
 
Milo
 
 

10 kommentarer:

 1. Hej igen Milo!
  Vill bara önska dig en riktigt God och Trygg Seglats över Atlanten! Och om du inte kan höra av dig innan Tobago, en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!!

  Segla väl!/ P-O

  SvaraRadera
 2. Lycka till med seglatsen! Man känner sig verkligen avundsjuk när man läser din blogg. Här på Åland har det varit regn och rusk i två veckor nu, bara i lördags såg vi solen ett par timmar.
  Vår segelbåt, en 30 fots Arabesque sover tryggt sin vintersömn på land under tjocka pressenningar. Hon har fått ny motor i höst, eftersom den gamla började läcka in saltvaten.
  Vi längtar nu till våren när vi ska få segla ut igen.
  Vi är inte så äventyrliga, så vi håller oss i Östersjön. Tack för att ni långseglare finns, som kan förverkliga det som vi inte vågar!

  Take care!

  //Britt Lundberg-Skantze

  SvaraRadera
 3. Wifi fungerar riktigt bra i Mindelo på Sao Vicente. För en mindre avgift kan man använda marinans nät från ankarplatsen.
  Sao Nicolau och Brava var annars våra favoriter bland dessa fantastiska öar.
  Hälsningar från Anna-Karin och Håkan s/y Unicorn (Just nu Prickly Bay, Grenada)

  SvaraRadera
 4. Anonym24/11/09

  Hej Milo, tänker på dig så gott som dagligen och läser din blogg. Ta väl hand om dig på det stora blå och hälsa min drömö, Tobago, när du kommer fram. Massor av kramar, Katrin AVA

  SvaraRadera
 5. Hej där! Följer din blogg och imponeras! Lycka till med resan. Här hemma mörknar det redan vid tre och långt kvar till de fina ljusa kvällarna.

  AlltGott! / Hatte
  http://hurley22sweden.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Hej Milo!
  Så underbart att läsa om din seglats!
  Hoppas att allt går bra även i fortsättningen och att du löser eventuella problem lika galant som du gjorde hittills! Ja, det är många båtar som väntar på nästa säsong under sina presenningar.
  När ni kommer till Cap Verde passa på och lyssna på den underbara musiken som de har där (har aldrig varit där själv, men det måste vara fantastiskt).
  Ha det så bra och stort lycka till för fortsättningen!!
  hälsningar,
  Julie
  ps: om du kan, kolla på www.minsegling.se

  SvaraRadera
 7. Hej Milo!

  Det går en epedemi med Dengufeber på Cap Verde just nu. Vet seglare som valt att inte segla dit av den orsaken. Den sprids av myggor och är inte helt hälsosam att få. Se nedan från smittskyddsinstitutet. Är du där så se till att ha myggnät i alla fall.Dengue debuterar akut med feber, huvudvärk, rygg-, muskel- och ledsmärtor samt kärlsprängda ögon. Efter några dagars sjukdom uppträder ofta också ett mässlingliknande hudutslag. I ett senare skede kan punktformiga hudblödningar ses på främst fotryggar och händer samt i armhålor. Sjukdomen är i regel godartad och många får enbart en övergående feber.

  Hemorragisk dengue är ett mycket allvarligare sjukdomstillstånd med en inte obetydlig dödlighet. Vid hemorragisk dengue ses blödningar i många inre organ liksom från mag- och tarmkanalen, och patienten kan dö i en blödningschock. Tillståndet uppstår hos patienter som återinfekteras med denguevirus och uppfattas i dessa fall som en "immunologisk katastrof".

  Denna allvarliga sjukdomsform drabbar sålunda nästan uteslutande den inhemska befolkningen, framför allt barnen, medan turisterna som regel klarar sig från denna komplikation.

  Det finns inte något specifikt läkemedel mot denguevirus. Terapin är därför symtomatisk, d.v.s. inriktas mot patientens aktuella symtom. Diagnos ställs genom att antikroppar mot denguevirus påvisas i patientens blod.

  Vänligen
  Cecilia Raud
  läkare
  www.linjett37.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Hej Milo,
  Följer också din blogg med stor glädje.

  Ang denguefeber finns det också en artikel här på Foreningen Til Langtursejladsen Fremme's hemsida: www.ftlf.dk

  Med seglarhälsning,
  Thomas

  SvaraRadera
 9. Ha en god seglats och en god jul önskar en seglartok i Holmsund. Is ch kyla här, känns långt till seglingen nu.

  Jörgen Berglund

  SvaraRadera
 10. Hej Milo. Vad underbart att se att du förverkligar dina drömmar. Även om vi inte hållit kontakten, så har du alltid funnits med mig. Jag har följt dig genom media hela tiden. Nu väntar jag med spänning på din hemkomst (även om den dröjer) och din nästa bok.
  Många kramar från din ex.svägerska Marie.

  SvaraRadera