torsdag 3 december 2009

Cap Verde och denguefeber

Hej!
 
Igår kom vi fram till Sao Vincente på Cap Verde. Överseglingen har gått bra, fin vind och solsken hela vägen! Men jag tycker att havet är för tyst. Vi fick endast två besök av delfiner. Några sjöfåglar cirklade runt oss ibland, men inte alls så ofta som jag minns att de gjorde för tolv år sedan.
Vi har knappt två veckor här innan vi tar oss över Atlanten. I kväll är vi hembjudna till en man som är uppvuxen på ön men har jobbat på Volvo i Göteborg i femton år! Han ville gärna prata lite svenska, och vi tänkte fråga ut honom om vad vi nte får missa när vi är på Cap Verde.
Vi fick höra om utbrottet av denguefeber för två veckor sedan. Vi har varit i kontakt med alla som kunde ge oss vettig information om situationen. Det är endast på de södra öarna, och inga fall är rapporterade från de norra. Och vi håller oss till dem! Vi har bra myggmedel och har myggnät på båten, så vi ansåg att vi kunde åka hit. Men tack för inläggen om denguefebern!
Långt här borta sitter jag och önskar av hela mitt hjärta att våra beslutsfattare vågar se verklgheten och fatta bra, modiga och kraftfulla beslut på klimatmötet i Köpenhamn!
Milo
 

4 kommentarer:

 1. Anonym5/12/09

  Vet du inte vad som hände den 19/11?
  Googla om du kan på Climategate.
  Om inte prata med någon som kan.
  T.o.m Ale Gore har ställt in Köpenhamn
  Tråkiga nyheter för miljövänner.

  Togge

  SvaraRadera
 2. Anonym11/12/09

  Milo,
  Stockholm är dystert och grått just nu.
  Birger Schlaugs blogg ger lite hopp om klimatet och annat.
  Jag ska försöka skicka musikfiler i helgen - tror mig klara av tekniken.
  Må gott!
  Fred

  SvaraRadera
 3. Hej Milo, vi hade också lite delfiner.konstigt.
  Vi är i Västindien till sista Jan sen blir det Venezuela, Los Roches. När kommer du och vart.
  Kram Håkan
  Har du kortvågsradio så kan vi kanske höras

  SvaraRadera
 4. Hej Milo!

  Här i Stockholm är det inte en enda Delfin.
  Däremot kom det några stycken stora och vilsna snöflingor igår kväll. Som du säkert har hört så har det varit ganska milt och blött här den sista tiden. Man blir fundersam om klimatkatastrofen börjar visa effekt nu.

  Det är 10 dagar kvar tills det vänder och blir ljusare igen. Det råder inte klimatförändringen över, inte ännu i alla fall.

  Hoppas ni har det bra där ute i det stora blå. Segla lugnt och säkert!
  hälsningar,
  julie

  SvaraRadera