onsdag 20 juli 2011

Mot England!

Man kan stanna länge på Azorerna. Det tar inte många dagar förrän man känner ett allmänt välmående. Jag har lärt känna två gamla vänner till Magnus (som seglade med mig i Patagonien), Duncan och Ruth. De driver sen många år Mid Atlantic Yacht Service i Faial. De arbetade bägge på olika segelbåtar förut, men bestämde sig för att slå sig ner här. Jag blev hembjuden till deras hus, som ligger på andra sidan ön. När jag stod där och tittade ut över den vilda trädgården, korna nedanför, och det oändliga havet, funderade jag på om jag någonsin har sett en vackrare plats att bo på. Tror inte det. De erbjöd mig att vara där och skriva på min bok. Det lät som ett bra förslag. Stilla och inget som skulle ta min uppmärksamhet. Nå, visst fick jag lite skrivet, men jag drogs hela tiden ut till utsikten, hängmattan och katterna!

Det är lite intressant, det här med tid. När Torbjörn (min sambo) kom så dröjde det inte länge förrän det kändes som om vi hade setts ganska nyligen. Han hade ett lite högre tempo än jag, men han acklimatiserade sig fort. Vi har bland annat åkt till grannön Pico, där det finns ett berg som är cirka 2 300 meter högt. Även om vi inte tog oss till toppen hade vi en fantastisk utsikt.

Nu är det trots allt dags att ge oss av. Men det kan bli en lite påfrestande segling till England. Vi har väntat ett tag på att vinden ska blåsa från ett annat håll än nord. Men det har den ingen lust med. Och den senaste prognosen är att det Azoriska högtrycket flyttar sig mot England, vilket innebär att vi inte får mycket vind alls. Det kan bli dagar av väntan på vind där ute. Nå, vi kan inte heller ligga kvar här i två veckor till! Så vi släpper förtöjningarna på fredag. Normalt ska det ta två veckor till England, men vi får väl se hur många dagar det tar…

 

Jag blir alldeles glad över de kommentarer jag får på bloggen! De betyder mycket.

 

Milo

5 kommentarer:

 1. Sofia, Maria och Søren hälsar från juli-solnedgången över Ramsö där vi sitter och njuter av jordgubbar och din blogg. Ser fram emot att få krama om dig snart. God segling!

  SvaraRadera
 2. Anonym21/7/11

  MYCKET INTRESSANT ATT FÖLJA DIN RUTT, MÅ VINDARNA VARA MED ER/ KJELL BLOMBERG BILLDAL

  SvaraRadera
 3. Anonym25/7/11

  Tycker inte det är länge sen jag vinkade farväl nere vid Hornstull... Välkommen hem igen!
  Jag vill ge dig lite minnen från förra seglingen och brevväxlingen med backluraklassen.

  Lyckosamma vindar och fin resa
  önskar Lena B

  Vi ses

  SvaraRadera
 4. Heja Milo! Det låter fantastiskt! Jag tänker ofta på dig och det du skriver när jag seglar här på lilla Östersjön. Är på väg hem nu via Åland. Via öland och Gotland seglade vi till Estland och Finland. Har haft nästintill perfekta vindar hela tiden, men idag kom stiltjen. Men den gick över igen!
  Hoppas ni har enbra seglats och bättre vindar än de utlovade. Hälsningar från skärgårdshavet. Julie

  SvaraRadera
 5. Anonym7/8/11

  Hoppas ni får en bra resa hemåt tillsammans.Ni som inte setts på två år! Själv har jag överlevt och fått mersmak efter fem veckor med segel. Hoppas vinden vänder så att ni får lagom skjuts tillbaka/Kari

  SvaraRadera