måndag 8 mars 2010

Framme på Bonaire

Hej!
 
Är på Bonaire sen fyra dagar. När vi lämnade Chaguramas på Trinidad gick vi först till en ö bara en dryg timmes färd bort som heter Chacachacare. Den var ända fram till 1984 en spetälskekoloni. När det stängdes lämnade man bara allt kvar. Det mesta är taget av andra som behövde sakerna bättre, men husen finns kvar, även om många är fallfärdiga. På den korta tid sen det övergavs har träden redan växt igenom många av husen!
Vi fortsatte till Los Testigos, där vi stannade ett par dagar. På öarna finns ett litet fiskesamhälle, det bor cirka 160 människor där. Vi snorklade och åt på byns enda restaurang som serverade två rätter: dagens fisk och hummer!
Sen blev det en lite längre segling, 2½ dag, till en ö liten som heter Aves de Barlovento. Den består av en mycket låg och liten landremsa, omgiven av mangroveträd. För att komma in i den skyddande viken fick vi snirkla oss fram mellan rev och grundflak i ett grönskimmrande vatten. Detta tror jag man kan kalla ett paradis.
För att komma fram i tid för Maria och Sofias flyg hem fick vi lämna denna plats och ta oss till Bonaire. Nu är jag ensam ombord. Ska stanna här ett tag till, det finns hur många fina platser som helst att snorkla på! Så jag ska titta på fiskar så mycket jag kan!
 
Milo
 

8 kommentarer:

 1. Ohoj Milo!
  Många glada hälsningar från Båtmässan som saknade dina kommentarer om alla alla bigboats. Idag skiner solen i ett tappert försök att smälta bort de meterhöga snödrivor som ligger överallt. I den tjocka isen ligger översnöade båtar som lämnats av sina ägare i tron att vi skulle få en mild vinter. Vi undrar om klimatforskarna drabbats av tunnelseende.
  Hoppas du har koll på nyhetsläget bland annat om den senaste allvarliga jordbävningen i Chile.
  Fair winds från dina vänner i Nynäs!

  SvaraRadera
 2. Annica Dahlberg10/3/10

  Hej Milo, har via Eva Amundsdotter och hennes syster Kerstin Isberg (min kompis) fått info om din blogg och ditt pågående äventyr. Kul att följa dina turer. Hoppas du njuter av din ensamhet men att du snart får sällskap igen. Fina fisken;)

  SvaraRadera
 3. Hej Milo!
  Nu är jag tämligen frustrerad över den långa vintern här hemma. Min båt ligger "säkert" förankrad i isen och eftersom den ligger vid en brygga på en ö utan fasta förbindelser, så blir det inte mycket arbete utfört på den för närvarande. Jag har promenerat över havsisen några gånger så att jag kunnat konstatera att båten "mår bra".
  Men det piggar upp min seglarsjäl att följa dig på din resa och kunna konstatera att drömmar kan slå in, om man arbetar för dom, och ger sig sjutton på det!!
  Jag är mycket nyfiken på hur din mulltoa fungerar, jag funderar på att installera en själv för att slippa genomföringar och även problem med att det kan vara förbjudet att släppa ut "skiten" i olika delar av världen.

  Har din (fabr/typ?)fungerat till belåtenhet?
  Hur är det med lukten?
  Hur fungerar förmultningen/tömning?

  Min egen båt är inte helt olik din förra båt, så jag är inte säker på att jag kan hitta plats för en sådan toa, men det verkar vara ett mycket intressant alternativ.

  Hoppas att allt går fortsatt bra för dig, och att det inte blir några fler jordbävningar i ditt "närområde".

  Segla Väl!
  Hälsn. PO

  SvaraRadera
 4. Jorun24/3/10

  Hej Milo,

  önskar dig alla äventyr och utmaningar du kan hoppas på!
  Puss
  Jorun

  SvaraRadera
 5. Anonym26/3/10

  Hej Milo!
  Jag heter Anders och är Lisas pappa som är med Dig nu mellan Bonaire och Panama. Fantastiskt roligt att Du ville ta henne och hennes kompis ombord. Det blir ett minne för livet. Lycka till med resten av er färd!!

  SvaraRadera
 6. Anonym2/4/10

  Hej Milo!
  Härligt att läsa om dina äventyr och skönt att höra att du verkar må bra.
  Tänk att få vara i en regnskog! Är inte alls avundsjuk ; )
  Här hemma börjar våren komma, det känns härligt. Hos oss är det nästan ingen snö kvar, vilket känns lite konstigt då det har varit sådana otroliga massor.
  Många kramar från Annica och resten av nattgänget på röntgen!

  SvaraRadera
 7. Hej Milo!

  Glad Påsk!

  Idag var det riktigt varmt ute på Bullandö där jag och min sambo började lite sakta med vårrutstningen... Snön är nu redan försvunnen - och resten som är kvar verkade bli allt mindre på de timmarna vi var ute.
  Hoppas att allt är bra med er där ute på andra sidan atlanten. Det är alltid lika fascinerande att läsa dina inlägg.

  Hälsningar från Stockholm,
  julie

  SvaraRadera