lördag 19 september 2009

Port Santo

Hej alla!

Efter några härliga veckor på Madeira seglade jag ensam till en vik på den sydöstra delen av ön. Där låg jag för ankare i sex dagar. Ibland kom det andra segelbåtar dit, ibland var jag helt ensam. Fick testa mitt ankare som visade att det höll för de ibland starka vindarna som kom ner från bergstopparna.
Jag kom hit igår. Det regnar! Det är ovanligare än man kanske tror. Porto Santo är en väldigt torr ö, det som växer här är allt konstbevattnat.
När jag skulle klarera in här ska man först gå till polisen. När han frågade hur många vi var ombord svarade jag "en, jag". Han stirrade på mig som om jag kom från en annan planet, var till och med tvungen att ta av sig sina solglasögon för att kunna se bättre! Så ovanligt är det fortfarande, vilket egentligen är ganska tråkigt.
Här träffade jag på den första svenska båten sen jag lämnade Sverige. Den seglas av Ingrid och Jonas från Göteborg, och är en lite uppförstorad Bris-båt. Det är en väldigt liten båt. De är härliga människor, och det ska, liksom jag, stanna här ett tag.
Om ett par veckor får jag besök av två vänner till mig som jag inte sett på länge. Annars kommer jag att fortsätta mitt stilla liv ett tag till och låta tankarna om allt möjligt komma och gå.
TILL Anders Wallentin: Tack så mycket!
TO CAROL: I don´t have your e-mail!! Send that to my blogg, and I will write to you!!
Milo

25 kommentarer:

 1. Anonym20/9/09

  Hej!
  Jag har just jobbar två nätter på Ava och vi funderade en del hur du har det*S*.

  Kram Lena/Resursteamet

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Jag ska svara på mailet du skrev för ett tag sen. Varit mycket nu bara. Just nu ligger jag i sängen och barnen studsar runt och ser på barnprogramm.. lite trött idag med andra ord.

  Hoppas du får en härlig paus nu och att regnet slutar.
  Kram Natasja och barnen

  SvaraRadera
 3. Milo! Nu har jag inte sett din båt och du är iväg. Kul, jag tänkte på dig när jag tog fram din bok, kommer du ihåg att jag köpte den för några år sedan när vi jobbade tillsammans nån natt på SÖS. Jag tänkte att skriva "hoppas allt går bra" - men nej, du kommer klara av det, på et eller annat sätt, det vet jag. Om det krisar och jag kan bidrar med nåt, maila mig, jag menar det. Gerold71@mac.com. PS: tror du att Scotts hunder verkligen ligger kvar där framför tältet?

  Hälsningar G

  SvaraRadera
 4. Hej Milo,
  fantastiskt att läsa om din resa och att det går bra, ankaret håller du kommer fram. Jag önskar dig all möjlig framgång och stort lycka till framöver!!
  Hälsningar från obekant i Stockholm där det blir höst sakta med säkert...
  /Julie

  SvaraRadera
 5. Anonym21/9/09

  Låter helt underbart.
  Gott du fick testa ankaret.
  Vad blir nästa angöring?

  Har hållit på och jobba med mitt roder, ska smärgla axeln och sen skaffa nytt glidlager.
  //Janne
  www.jannessally.blogg.se

  SvaraRadera
 6. ann-kathrine ekoutsidou21/9/09

  Hej Milo!
  Vi på Rosenlunds VC följer dina förehavande.
  Ann-Kathrine och Liisa dsk
  Var rädd om dig ute i den stora världen.

  SvaraRadera
 7. Hej Milo!
  Önskar dig god vind och mera tur med din nya motor :) än på första resan. Råkade se din bok på Karlskrona bibliotek och har läst den. Bra att du kämpar för allt du står för. Jag delar din uppfattning om Jordens och livets underbara skönhet. Måste ha seglat förbi dig i slutet av juni på väg genom Kalmarsund... Segla lugnt och mycket /Johannes på HR monsunen Isabell

  SvaraRadera
 8. Anonym24/9/09

  Hej Milo! Läste din bok innan du reste iväg senast från Stockholm. Tycker det är väldigt kul att du kommer iväg igen och inte ger upp ditt ursprungliga mål... Antarktis. Jag hoppas verkligen att du når fram men tillåt inte att du får betala ett för högt pris... risker ja du vet. Det är det inte värt. Resan i livet är ju egentligen grejen inte alltid målet... Må så gott och njut // Mvh Henrik

  SvaraRadera
 9. Tack själv Milo,

  Ja antar att jag förstår vad denna resa betyder för Dig och att nu väntar 2 år med liv utöver det "vanliga"... Seglingsdrömmar som blir verkliga är svårt att sätta ord på! Jag ska också segla till Antarktis förmodligen som "crew" på segelbåt från Ushuaia 2012. Hursomhelst vet jag likaväl som Du problemen med att få nersänt nödvändiga reparationsdelar speciellt till Argentina där tullen är omöjlig nästan! För att kunna fortsätta seglingen. Som sagt tveka inte att höra av Dig om det behövs hjälp!? Även bara stöd när motgångarna är som värst... För dom kommer också. Mvh / Anders.

  SvaraRadera
 10. All lycka och välgång ute i det stora blå, och tack för en inspirerande blogg !

  fair winds & calm seas,
  Leif, Gbg

  SvaraRadera
 11. Anonym4/10/09

  Lycka till Milo!
  Hälsningar från oss i norr som just dragit upp vår L32 på land. Vi önskar dig all välgång.

  SvaraRadera
 12. Emelie Sundmark5/10/09

  Hej. September är en skitmånad i sverige. Olyckorna haglar och ja jag är drabbad. Så att säga. Inget att oroa sig över, jag menar idag ska jag börja läsa din bok. Om du vill nästa gång du ska maila, MAILA mig :)Kramar genom 101010101010101

  SvaraRadera
 13. Anonym6/10/09

  Hej Milo! Jag hörde om dig av Stig Pettersson och ser fram emot att följa din resa. Har du läst Jenny Diski "Skating to Antarctica"? Vi hörs, Stefan Isaksson.

  SvaraRadera
 14. Jenny Salmson8/10/09

  Hej Milo,
  Jenny heter jag, och jag samarbetar med Torbjörn i Klimataktion, dessutom är jag vän till Anna Thulin som arbetat med dig på SÖS. Har precis sträckläst din bok Mina drömmar om havet. Bredvid mig på golvet ligger en stor atlas som jag följt din resa i. Det är så spännande för mig, särskilt för att jag nästan aldrig rest. Det var varken Torbjörn eller Anna som berättade för mig om dig, utan jag råkade bara höra ditt sommarprat när jag målade köksgolvet i huset på Arholma i somras. Det var jättefascinerande och inspirerande att höra på din berättelse. När du berättade att du skulle segla sträckan mellan Sverige och England med din sambo med start i juni lade jag ihop det med att Torbjörn flaggat för att han inte skulle kunna arbeta med Kimataktion under några månader från och med juni för han skulle segla med sin sambo - som skulle segla till Antarktis ...
  Sen berättade jag om hur inspirerad jag var av din berättelse för vänner, en av dem var Anna som sa; "men Milo, henne känner ju jag, jag har jobbat med henne på SÖS-akuten. Jag har hennes bok inne hos mig (vi är grannar) vänta så hämtar jag den." Det var härligt att läsa din bok, tack för den!
  Hoppas innerligt att du ska slippa bli sinkad av så mycket materialkrångel den här gången och att du ska få möjlighet att vara på antarktis den här gången.
  Jag vill att du ska veta att din livsväg är en av de saker som jag återvänder till väldigt ofta sedan jag hörde din berättelse för att hämta kraft för att påbörja min egen livsresa. Mitt mål är inte en fysisk plats på en karta, men jag är ändå i en inre geografi där jag behöver förebilder för att mentalt förbereda mig för att utmana stormar, lågtryck och oländig natur.
  Önskar att du får all den tid du behöver på Antarktis och i havstillståndet!
  Allra vänligaste hej,
  Jenny Salmson

  SvaraRadera
 15. Anonym10/10/09

  Så var jag tillbaka hemma efter två veckor på sjukhus, lära mig ställa in insulin och sådan och att äta nyttigare och på fasta tider.
  På sjukhuset gick det bra, men hemma är det en helt annan sak, himla svårt.
  Har uppdaterat min blogg lite ang ensamsegling.

  Mvh
  Janne

  www.jannessally.blogg.se

  SvaraRadera
 16. Fred Lane11/10/09

  Hej, Milo,
  plötsligt kom jag på att du är ute på din långa resa!

  Det ser ut att gå bra för dig/er - det gläder mig, och jag håller tummarna för en riktigt god fortsättning!

  Stockholm har haft en förlängd sommar, men nu kommer kylan.

  De flesta båtar i LBK är nu torrsatta.

  Vem är jag?
  Din vintergranne i LBK - skägg, Folkdancer 27 segelbåt.

  P.S. Har du möjligheter att lyssna på musik på din dator?

  SvaraRadera
 17. Anonym11/10/09

  hittade din blog genom annan. Kul. Kommer att följa. Träffade dig på Kryssarklubben när du fick din utmärkelse.
  Seglarinna

  SvaraRadera
 18. Hej Milo
  Detta är IT-Annicka (SSH)som hoppas att du har det bra
  ser att det är ett tag sedan du skrev i din blogg
  men du kanske ligger långt ute till havs utan möjlighet/kram Annicka

  SvaraRadera
 19. Ohoj Milo!
  Hur funkar din mulltoa? Här i Svedala pågår en debatt om utsläpp av allt toaavfall från stora och små båtar i Östersjön. Kritik riktas mot dåligt fungerande toasugar i Stockholm skärgård.
  Är det nåt vits att köra mulltoa ute i Atlanten?
  Håll Kursen!
  Fair winds
  Anders

  SvaraRadera
 20. Håkan31/10/09

  Hej Milo
  Var är du nu, jag lämnar Palma om en vecka och kommer till Las Palmas den 14 Nov, om du kommer över till Gran Canaria, och har något som behöver fixas så har jag en väldigt duktig mekaniker ombord och en bra verkstad. Vi stannar till den 22 Nov då ARC startar.

  Kram Håkan

  SvaraRadera
 21. Hej Milo!
  Jag följer din segling med mycket stort intresse, eftersom jag tänker följa i ditt kölvatten nästa år. Jättekul att du återigen är ute och långseglar!
  Själv har jag Patagonien som huvudmål men med en "avstickare" på ca, 1 år för att segla igenom USA, innan jag seglar vidare mot Eldslandet och Patagonien.

  Ha det så bra och Lycka Till!
  P-O

  PS. Vad har du för ankare? DS.

  SvaraRadera
 22. Anonym3/11/09

  Tänker på dej och undrar vem du är idag. Lis plötsliga död slog sönder min tillvaro. Jag revolterade mot döden. Nu längtar jag ut igen. Minns nätterna då jag sjöng på vakten innan vi nådde fram till Puerto Montt. Kommer du ihåg stämmningen och småpratet i förpiken då vi låg på svaj i Puerto Gallegos. Skulle vilja mönstra på där med dej än en gång. Önskar dej förlig vind och allt gott.

  SvaraRadera
 23. Anonym29/11/09

  DSK:orna på akuten Sös följer dig med spänning. Kom hem välbehållen. Hälsningar och kramar från oss!

  SvaraRadera
 24. inte så skarpt med uppdateringarna direkt...hm..

  SvaraRadera