lördag 7 juni 2014

Sommar!

Hej!

 

Efter en ganska fullspäckad vår med många föreläsningar känns det skönt att få det lite lugnare. Har passat på att uppgradera min navigationsutbildning. Min gamla Skeppare B gäller ju inte längre. Då börjar det kännas som att man hållit på ett tag… Men nu har jag Befälsexamen Klass 8. Låter fint värre, men den ger mig ”bara” möjlighet att arbeta kommersiellt i skärgården. Inte för att jag har några direkta planer på det, men man vet aldrig!

En del av min nu lediga tid ägnar jag åt att vara frivillig sjöräddare. Stationen är bemannad 24 timmar om dygnet, varje dag. De flesta gånger vi åker på uppdrag handlar det om att bogsera en annan båt. De har fått soppatorsk, gått på grund eller fått motorproblem. Oftast odramatiskt. Men, hade vi inte varit där och hjälpt båtens besättning hade det kunnat utvecklas till något mycket allvarligare.  Det är kul och lärorikt.

Ska givetvis ut och segla i sommar. Inte helt bestämt vart det bär hän, men det blir under sensommaren då det är mindre köplats till vikarna…

 

Ha en skön sommar!

Milo

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar