fredag 19 augusti 2011

Vidare hemåt

Hej igen!

 

Fyra dagar tog det till Cuxhaven. Vi har haft bra vind och solen har lyst en hel del. Seglingen över Nordsjön denna gång var som att segla på en räkmacka om man jämför med när Torbjörn och jag tog oss åt andra hållet för drygt två år sedan. Det enda orosmolnet var de ständigt återkommande fiskebåtarna. De är fullständigt oberäkneliga, man kan aldrig räkna ut vart de är på väg, för de ändrar rikting hela tiden. Och när de fiskar ska man väja för dem. De kunde ligga stilla en lång stund för att sen plötsligt starta motorn och ha kurs rakt mot oss med sina långa armar utstickande på bägge sidor för att tråla.

I Cuxhaven finns en underbar butik. Det är en helt vanlig livsmedelsbutik, men den stora skillnaden är att allt är ekologiskt! Man slipper, som hemma, att leta efter miljövänligare varor i affären eller behöva gå till olika ställen. Här går man bara in och handlar det man behöver. Underbart!

Vi stannar troligen här till på söndag. Då fortsätter vi genom Kielkanalen och sen vidare mot Ystad. Hela den sträckan kommer att ta cirka fyra till fem dagar, lite beroende på vind och slussöppningstider. Så nästa gång jag skriver här kommer jag att vara tillbaka i Sverige.

 

Milo

2 kommentarer:

 1. Hej Milo!
  Du är verkligen en fantastisk kvinna som har gjort denna resa för andra gången. Det är så spännande att läsa om det. Jag väntar med spänning påen bok till som jag tror att det kommer :-)
  Ha en bra sista etapp, kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Milo! Jag förstår att det är med blandade känslor du seglar mot Sverige. Men vad skönt att ni får en trevligare seglats denna gång. :)
  Din kommentar om den ekologiska butiken fick mig att skratta. Tyskland har minsann kommit lite längre på den fronten! men det har hänt en del även i Stockholm på sista tiden. Jag skulle gissa inom de sista två åren har det ploppad upp ett par nya ekobutiker…
  Hoppas ni får en smidig fortsättning genom Kielkanalen nu
  Hälsningar till er från Bullerön! (skickar några hälsningar även till mitt hemland. :))
  Julie

  SvaraRadera