torsdag 4 februari 2010

Trinidad & Tobago

Hej alla!
 
Tobago kommer helt klart att tillhöra mina favoriter! Människorna är vänliga och hjälpsamma. Vi har känt oss trygga, även efter mörkrets inbrott. Vi är numera Maria, Sofia och jag. En av mina drömmar har gått i uppfyllelse på Tobago, jag har vandrat i en vacker regnskog. Vi var där två gånger, en med guide och en utan. Det är en upplevelse att få befinna sig i en så orörd och unik natur. På 1700-talet fanns det kloka människor på Tobago, som redan då begrep värdet av denna skog. Den blev ett naturreservat 1765, och har inte blivit utsatt för någon skövling alls. Klokheten består, skogen är fortfarande skyddad.
Sen har vi simmat med vackra fiskar, njutit av tillvaron, ätit god vegetarisk mat. Det finns ju många indier både på Trinidad och Tobago, så då blir det lätt att hitta mat utan kött.
Vi lämnade Scarborough för att bege oss till en vacker vik med sandstrand på andra sidan Tobago. Visst var det en fin strand. Men det var ett äventyr att ta sig iland. Det fanns ingen pir eller brygga som man kunde lägga till med jollen vid. Då ska man ro in till stranden, och det kan ju verka lätt. Men när vågorna bryter när man nästan är framme tar de med sig både människa och jolle, ingen klarar sig torrskodd iland...
Efter två dagar tog vi upp ankaret och satte kurs mot Trinidad, där jag är nu. Vi ligger i Chaguaramas, en liten bit utanför Port of Spain. Ibland är världen liten. Jag visste att det fanns en svensk kvinna här, som var kontaktperson för OSK (Oceanseglingsklubben). När vi träffades var hon bekant på något sätt, men hur? Efter ett tag kom hon på det. Hon hade varit min danslärare på 70-talet!
Om ett par dagar börjar karnevalen på Trinidad. Vi ska givetvis se på paraden. Men vi ska också hitta mer regnskog, papegojor, apor och annat som denna ö erbjuder.  
 
Milo
 
PS. Försökte skicka en vacker regnskogsbild, men nätverket vill inte det. DS
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Hej Milo
  Sänder en vintrig hälsning från Nynäshamn, jag träffade Anders igår på affären = ))
  Kram från Titti Björnsdotter

  SvaraRadera
 2. Anonym10/2/10

  Hej Milo :)

  Så trevligt att läsa allt du är med om.
  Så mycket vackert du får uppleva.

  Må så gott å var rädd om sig!!

  Här är det fortsatt snö och vintern håller i sig.

  Kram Lisa M

  SvaraRadera
 3. Hej Milo!
  Härligt att läsa om orörd regnskog och fiskar och allt!
  Ha så kul på karnevalen (den är väl inte över ännu...) och segla tryggt!
  Hälsningar från det insnöade Stockholm,
  Julie

  SvaraRadera
 4. Härligt att läsa om dina äventyr Milo du är en inspiration! Har själv vandrat i Amazonas regnskog och håller med om att djungeln är fantastisk! All lycka på din färd, följer din blogg med spänning!

  Hälsningar från ett svinkallt Stockholm!
  Niklas Gustafsson

  SvaraRadera
 5. Anders Vennström11/2/10

  Hej Milo

  Lite "avis" blir man. Själv tycker jag att jag mest tillbringar dagarna med snöskottning, förutom jobbet då. Skönt att höra att allt är väl med dig och att dina planer håller så långt.

  SvaraRadera
 6. Anonym12/2/10

  Hej!
  Tack för att du delar med dig av din resa. Så roligt att följa med dig genom bloggen. Ha en fin dag 12/2! Fira & njut. Här är det kallt,kallt,kallt... men ändå allt väl.
  Kram A-C

  SvaraRadera
 7. Härligt! Jag har själv bott i Karibien och var där på återbesök nu senast i januari. Har dock aldrig varit på Tobago. Underbart!

  SvaraRadera
 8. Anonym18/2/10

  Hej HAnna!
  Vi vill gärna träffa dig innan vi åker.
  Kan du komma förbi idag eller i morgon kväll?
  undrar
  Maria, Sofia och Milo

  SvaraRadera
 9. Anonym27/2/10

  Hej Milo!
  Läser allt du skriver med stort nöje. Härligt att följa dina upplevelser genom dina målande texter. Man riktigt ser det framför sig när man läser. Du är en kvinna som man är stolt över att känna.
  Segla gott och stor kram
  Elisabeth Lu

  SvaraRadera
 10. Anonym17/3/10

  Hej Milo! Härligt att få läsa om hur spännande ni har det, när vi traskar runt i snö och kyla. Ha en fortsatt jättebra resa. Kram Lena W. ABF

  SvaraRadera